Cocktail Audio™ UK Support Forum

|| www.facebook.com/CocktailAudioUK || www.cocktailaudio.co.uk || www.trustpilot.com/review/cocktailaudio.co.uk ||
It is currently Sun Feb 17, 2019 12:33 pm

All times are UTC


Untitled Document

Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Jan 20, 2013 1:11 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Aug 10, 2011 10:45 am
Posts: 897
Apps to play songs on cocktail audio controlled on devices.
Don't forget to enable Upnp on x10 or x100 etc:
Apps like "MediaHouse UPnP DLNA", "Bubble upnp" and much more....
Many free & paid Apps IOS, WIN, ANDROID

viewtopic.php?f=13&t=888


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat May 04, 2013 9:40 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2012 3:35 pm
Posts: 14
Have downloaded this app.
But have no idea how to set it up.
Any advice please.
Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat May 04, 2013 11:32 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 11, 2012 8:25 pm
Posts: 133
There are many apps for streaming & they all work quite the same.
Most use upnp & others have more protocols.
As long as the cocktail (upnp setup in ON) & the device is connected to the same network as the phone/tablet/other, the App will see the cocktail audio.
I have tried this app:
Once it's loaded the app will look for all the devices on the network.
You should see cocktailAudio-X....
DEVICES:
>Renderer (means where you want the songs to be played to) eg on cocktail audio or Tv or smartphone etc
>Libraries (means where you want to select the songs from) eg cocktail audio or computer etc

LIBRARY:
>Based on the libraries
Select from album, artist, titles, genre or other.
The rest are quite easy to understand...


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat May 04, 2013 11:56 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2012 3:35 pm
Posts: 14
Thanks for the advice. Installed Bubble unpnp App on Android. Cocktail set unpnp On.
Run App but does not 'see cocktail' on same network. Not sure what to do / try now.
Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat May 04, 2013 12:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 11, 2012 8:25 pm
Posts: 133
What do you see in the "DEVICES" section on the APP?
Be sure the X10 network is working & App restarted on the device (tablet/smartphone/...)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat May 04, 2013 12:15 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2012 3:35 pm
Posts: 14
Local Renderer - nothing showing

Local media Server - nothing showing


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat May 04, 2013 12:34 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2012 3:35 pm
Posts: 14
Ok,
I feel a bit stupid - but......
My Android phone was connected to a BT Hotspot and not my local BT newrok. Changed this and 'hey presto'. Thanks very much for the suggestions and support.
Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: